Škola trčanja

Atletski klub Grobnik provodi treninge za odrasle, pod nazivom „Škola trcanja". Škola trčanja u Atletskom klubu "Grobnik" namjenjena je svim punoljetnim osobama koji žele uz stručnu pomoc naučiti pravilno trčati. Otvorena je za pocetnike (bez ikakvog iskustva u trcanju) i za napredne, one koji vec u nogama imaju po nekolino stotina pretrcanih kilometara.

Prvenstveni cilj škole trcanja je da polaznici nauce osnova pravila i zakonitosti trcanja tako da se jednog dana i samostalno bave trcanjem. Osim da nauce pravilno trcati cilj škole trcanja je potaknuti ljude da se krecu, budu u prirodi, da poboljšaju svoje zdravlje, upoznavanje novih ljudi s kojima djele zajednički hobi i da zavole trcanje i uživaju u treninzima. Broj treninga u školi trčanja je 2-3 treninga tjedno u trajanju 45-60min i treninzi su prilagodeni polaznicima prema njihovim mogucnostima.

Osim trkačkih treninga, polaznici imaju treninge fleksibilnosti, snage i brzine kojima povecavamo stupanj pripremljenosti trkaca. Svi polaznici škole trcanja su rekreativni trkaci, a za one koji budu htjeli, atletski klub ce im omoguciti i organizirano sudjelovanje na utrkama. Što se tiče opreme potrebne su vam tenisice, trenirka i boca s vodom ili sokom.

Termini treninga :

- utorkom 17.00-18.00 i petkom 17.30-18.30 i subotom (po dogovoru) u jutarnjem terminu

Upisi tijekom cijele godine.